Zakup M5 E34
Re: Zakup M5 E34
Ogladalem, nie chciala odpalic, ma nowy wal, glowice, tlok i korbe bo wlasciciel nie wpadl na to zeby wyregulowac zawor i stlukl tlok.
- Venom
- Moderator
- Auto: E34 M5, E34 M5T, E24 635CSi
- Kontakt:
Witaj na forum,
Ciesze sie ze jeszcze ktos interesuje sie zakupem M5 E34
Co do opisanego egzemplarza to wkleilem go raczej jako ciekawostke. Odbudowa tego auta faktycznie pochlonela by spora sume pieniedzy...
P.S. Hak jest oryginalny i mozna go odkrecic a w zderzak przychodzi stosowna zaslepka.
Ciesze sie ze jeszcze ktos interesuje sie zakupem M5 E34

Co do opisanego egzemplarza to wkleilem go raczej jako ciekawostke. Odbudowa tego auta faktycznie pochlonela by spora sume pieniedzy...
P.S. Hak jest oryginalny i mozna go odkrecic a w zderzak przychodzi stosowna zaslepka.
Po pierwsze to nie ja przedstawilem to auto. Po drogie na temat stanu technicznego sie nie wypowiadam bo nie widzialem i nie sprawdzalem tego egzemplaza na zywo. Po trzecie hak w M5 byl opcja i to nie zadna nowosc. Panel sterowania klima to akurat pierdoła według mnie bo M5 ma zapier... a dopiero potem mozna sie martwic o reszte jak mechanika jest ok. Pozatym auto widac ze jest zaniedbane i na starych blachah wiec nie spodziewalbym sie szału od strony lakierniczej. Jesli motor bylby ok to cena nie glupia dla kogos kto chcialby sie pobawic w odrestaurowanie tego egzemplaza.Ale jak kolega wyzej napisal to wyglada ze ktos juz ja zabił i juz sie tak kolorowo nie robi. Radze poczytac wiecej na forum i szukac dalej. Pozdrawiam!przemo8220 pisze:witam wszystkich szczęśliwców posiadających M-ke.jestem nowym forumowiczem ale mysle że mogę dorzucić coś od siebie i nikt sie nie obrazi.Ogłoszenie przedstawione przez Dino444 to moim zdaniem kiepska inwestycja dla przyszłego posiadacza M-ki chyba ze zalega mu troche kasiury w portfelu.wg mnie żeby doprowadzić to auto do bardzo dobrego stanu zbliżonego do oryginału to nakład kilku ładnych tyś zł (mowa o samej budzie),na masce wgniotka i jak zauważył Dino444 prawy tył matowy i pewnie gdyby na zywca obejrzec to pewnie całą bude trzebaby poprawić no i ten hak mi jakoś nie leży.jak wiemy można zrobić to byle jak małym kosztem ale kupując dla siebie i robiąc dla siebie nie można szczedzić na kosztach.jak widać na fotach ktoś sie dobierał do panelu sterowania klimą i ten przetarty fotel to pewnie też niezły koszt żeby przywrócić go do odpowiedniego stanu.nie obraźcie sie ale sam wyglad doskonale sie komponuje z innymi pojazdami w tle na zdjęciach.pewnie jak każdy jestem ciekawy stanu "serca" tego kultowego auta.
BMW ///M POWER M3 E36--->M5 E34--->??
- przemo8220
- Kontakt:
Przepraszam źle spojrzałem faktycznie to nie ty zapodałeś to ogłoszenie.Też uważam że M5 ma zapier... ale diabeł tkwi w szczegółach.Nie wiedziałem że hak to opcja ale dzięki wam juz wiem
Człowiek całe życie sie uczy.O stanie technicznym sie nie wypowiadałem bo również nie widziałem.Napisałem jedynie to co widac na fotkach.Każdy ma inne podejście,ja uważam że każda nawet najmniejsza pierdoła w takim aucie ma znaczenie a zauważyłem że bardzo dużo potraficie zauważyc i wychwycić po obejrzeniu zdjecia jeśli coś jest nie tak z omawianym egzemplarzem za co wam chwała.Zastosuje sie do twojej rady i bede pogłebiał wiedze na forum.

Freude am Fahren
Jedno jest pewne, w niedużych pieniązkach nikt nie sprzeda ani nie kupi zadbanego modelu. Niestety taka prawda. Auta są już leciwe, przejechały swoje, przekatowane też zostały mniej lub więcej oraz jest ich coraz, coraz mniej przez co stają się "rarytasowe". Łudze się tylko tym, że z czasem ceny tych aut zaczną iść w górę jak z porsche.
- przemo8220
- Kontakt:
http://moto.allegro.pl/item719181059_ni ... ginal.html to ogłoszenie juz sie pojawiło na forum ale bez żadnych komentarzy.co o niej sądzicie,był może ktoś oglądac?
Freude am Fahren
Nie widzialem tego auta ale nie pasuje rocznik do silnika , wersje 3,6L szły na europę do końca '91 oraqz na stany i kanadę do końca '93 .
Sądząc po doklejonej skali w milach na prędkościomierzu auto może pochodzić zza wielkiej wody , konkretnie z kanady gdzie skalowanie predkościomierza jest często w kilometrach i pomarańczowe obrysówki nie były koniecznie. Ale i tak moim zdanie rocznik z ogłoszenia jest datą pierwszej rejestracji a nie produkcji.
Dziwne , że sprzedający nie podaje przebiegu oraz to , że auto ma kierunkowskazy na błotnikach przednich które występowały do maja '94 tylko z hakiem holowniczym , dopiero potem weszły do seryjnego wyposażenia , więc z tą bezwypadkowością może być różnie...
Sądząc po doklejonej skali w milach na prędkościomierzu auto może pochodzić zza wielkiej wody , konkretnie z kanady gdzie skalowanie predkościomierza jest często w kilometrach i pomarańczowe obrysówki nie były koniecznie. Ale i tak moim zdanie rocznik z ogłoszenia jest datą pierwszej rejestracji a nie produkcji.
Dziwne , że sprzedający nie podaje przebiegu oraz to , że auto ma kierunkowskazy na błotnikach przednich które występowały do maja '94 tylko z hakiem holowniczym , dopiero potem weszły do seryjnego wyposażenia , więc z tą bezwypadkowością może być różnie...
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
Wyciagnij od wlasciciela VIN to wszystkiego sie dowiemy. Auto wyglada bardzo przyzwoicie ale szczegoly trzeba obejrzec na zywo.przemo8220 pisze:http://moto.allegro.pl/item719181059_ni ... ginal.html to ogłoszenie juz sie pojawiło na forum ale bez żadnych komentarzy.co o niej sądzicie,był może ktoś oglądac?
Co do tej macaoblau to ma ponad 300tys, byla kupiona od komornika, srodek smierdzi zgnilizna, dzwignie przepustnic pordzewiale, generalnie stalo w bwysokiej trawie co odbilo sie mocno na aucie. Stoi kolo 3 lat. Jak cos to mam fotki jakis tam szczegolow, ale malo. Moglem za nia dac max 4tys. Wiadomo silnik stan nieznany, buda raczej do generlanej odbudowy z masa dziur, srodek niewiadomo czy do odratownia (juz byla plesn na fotelach). Wlasciciel jest wg mnie chory bo ceni ja niewiadomo ile, sam nie zna jej stanu, wmawia sobie, ze jest wszystko ok. Bardzo obojetny, uwaza, ze ktos mu tyle da, po telefonach mial miliony kupcow, ale zaden sie jak widac nie skusil przez rok.
- przemo8220
- Kontakt:
nr VIN do ogloszenia ktore wszesniej zapodalem: ...BK03688.sprzedajacy powiedzial ze M-ka sprowadzona z Japonii,wszysko w dobrym stanie poza stukami w prawym kole.nie zachwalal ze wszystko w idealnym stanie stwierdzil ze samochod nosi normalne oznaki uzytkowania.silnik podobno w bardzo dobrej kondycji bez zadnych wyciekow
Ostatnio zmieniony czw sie 20, 2009 14:41 przez przemo8220, łącznie zmieniany 1 raz.
- Venom
- Moderator
- Kontakt:
BK03688 Diamantschwarz met. 1990-10-11 - bardzo molziwe ze byla w Japonii i stad te dorobione zegary. Wydawalo mi sie jednak ze w Japonii sa tylko pojazdy RHD.przemo8220 pisze:nr VIN do ogloszenia ktore wszesniej zapodalem: WBSHD91040BK03688.sprzedajacy powiedzial ze M-ka sprowadzona z Japonii,wszysko w dobrym stanie poza stukami w prawym kole.nie zachwalal ze wszystko w idealnym stanie stwierdzil ze samochod nosi normalne oznaki uzytkowania.silnik podobno w bardzo dobrej kondycji bez zadnych wyciekow
Nic tylko ogladac!
przemo8220 pisze:nr VIN do ogloszenia ktore wszesniej zapodalem: ...BK03688.sprzedajacy powiedzial ze M-ka sprowadzona z Japonii,wszysko w dobrym stanie poza stukami w prawym kole.nie zachwalal ze wszystko w idealnym stanie stwierdzil ze samochod nosi normalne oznaki uzytkowania.silnik podobno w bardzo dobrej kondycji bez zadnych wyciekow
A dlaczego sprzedający podaje rok produkcji 1996 ?Venom pisze:BK03688 Diamantschwarz met. 1990-10-11 - bardzo molziwe ze byla w Japonii i stad te dorobione zegary. Wydawalo mi sie jednak ze w Japonii sa tylko pojazdy RHD.
Nic tylko ogladac!
jest M3 E36 Turbo 425KM/572Nm było, teraz hgw ale więcej...
było M5 E39x2, M5 E60x2
było M5 E39x2, M5 E60x2
Koledzy,
obejrzałem ten samochód z pod Radomia w sobotę. Gdyby nie to że było mi po drodze i nie straciłem kasy na paliwo oraz czasu, więc to co zobaczyłem przełknąłem z uśmiechem. Inaczej sprzedający miałby wpierd...na podwórku
Samochód był niby w japoni, potem w irlandi. Odstanie parę lat przestał w bezruchu na słońcu - odklejona cała tapicerka w środku i wszystko wyblakłe. Samochód rozbity tył i przód - żle spasowany, korozji dużej nie stwierdziłem ale samochód cały porysowany i wypolerowany na siłę z przetarciami lakieru. Silnik uruchamia się ciężko i pracuje chuj... w środku podoklejane kontrolki i cała tapicerka razem z deską była rozbierana. Samochód miał na szybach resztki glonów od stania pod chmurką. Takie coś miał mercedes którego kupiłem z policji po 9 latach postoju.
Sprzewdający to handlarz, który ściąga różne badziewia z irlandi. Powiedziałem mu żeby sobie wybił tą cenę z głowy i jedynie na co może liiczyć to 10-12 tyś z przeznaczeniem na części. Na dowidzenia dostał rozkodowany przez Marcina Os VIN. A w ogłoszeniu dalej karaluch pisze 1996 jako rok produkcji.
Nie warto zawracać sobie nią głowy.
Pozdrawiam
Sebastian
PS.
Z tego co widziałem do tej pory w PL, a jest na sprzedarz, to w warszawie jest najciekawszy egzęplarz, jednak nie bez wad
obejrzałem ten samochód z pod Radomia w sobotę. Gdyby nie to że było mi po drodze i nie straciłem kasy na paliwo oraz czasu, więc to co zobaczyłem przełknąłem z uśmiechem. Inaczej sprzedający miałby wpierd...na podwórku

Samochód był niby w japoni, potem w irlandi. Odstanie parę lat przestał w bezruchu na słońcu - odklejona cała tapicerka w środku i wszystko wyblakłe. Samochód rozbity tył i przód - żle spasowany, korozji dużej nie stwierdziłem ale samochód cały porysowany i wypolerowany na siłę z przetarciami lakieru. Silnik uruchamia się ciężko i pracuje chuj... w środku podoklejane kontrolki i cała tapicerka razem z deską była rozbierana. Samochód miał na szybach resztki glonów od stania pod chmurką. Takie coś miał mercedes którego kupiłem z policji po 9 latach postoju.
Sprzewdający to handlarz, który ściąga różne badziewia z irlandi. Powiedziałem mu żeby sobie wybił tą cenę z głowy i jedynie na co może liiczyć to 10-12 tyś z przeznaczeniem na części. Na dowidzenia dostał rozkodowany przez Marcina Os VIN. A w ogłoszeniu dalej karaluch pisze 1996 jako rok produkcji.
Nie warto zawracać sobie nią głowy.
Pozdrawiam
Sebastian
PS.
Z tego co widziałem do tej pory w PL, a jest na sprzedarz, to w warszawie jest najciekawszy egzęplarz, jednak nie bez wad

- czarny8800
Widzę że strasznie ciężko znaleść dobrą Mkę
coraz bardziej się zastanawiam nad tym czy sprzedawać swoją.

bez prawka, a punkty się zbiera.
Mam jedna tutaj calkiem ladna m5 3,5 Ex Tomasa.